Vær forsigtigt med laserskæring

Generelt skal man være påpasselig med det meste arbejde man laver, så man ikke kommer til skade.

Selvom man måske har en arbejdsskadeforsikring, eller man får en kompensation fra arbejdspladsen, hvis noget går galt, så er det jo ikke til megen nytte i det lange løb, hvis resultatet er, at man står og mangler et par fingre resten af livet.

Og jo mere farligt arbejdet bliver, desto mere skal man tage på, og selv de mest hårdføre typer slækker ikke på sikkerhedsreglerne, når man skal arbejde – og det er lige så meget for de ansattes sikkerhed, som det er frygt for, at Arbejdstilsynet eller fagforeningerne kigger forbi og kommer med reprimander.

Man skal passe på hinanden, om man er ledere eller menige ansatte, om man så har et stillesiddende arbejde på et kontor, eller man har sit daglige virke på en byggeplads.

Så når du hører, at nogle mennesker arbejder med laserskæring, så kan du nok tænke dig til, at her er endnu et område, hvor man skal være ekstra forsigtig og tage sig sine forholdsregler, når man arbejder.

Det er jo dog ikke fordi, at man render rundt med en pistol med laserskydning i, hvor man peger på de remedier, man skal have skåret til med laser, som bliver bestyret af alt fra lærlingene til de fastansatte.

Ofte er den slags nogle maskiner, man skal programmere til at arbejde for en, hvor man indstiller dem til at udføre noget arbejde efter præcision, som den slags maskiner er bedre til at udføre, end hvad vi mennesker selv evner.

Men selvom man på den måde er afskærmet fra at skulle arbejde direkte med laserne tit og ofte, så er det ikke ensbetydende med, at man bare kan slappe af.

Selv utilsete ulykker kan ske, og måske ender man med at køre så meget på autopilot, at man ikke tænker over, at man glemmer nogle sikkerhedsforanstaltninger.

Pas altid på dig selv og andre og gennemgå procedurerne hver gang, når der skal laves nyt.