Som pårørende kan du også få hjælp på et misbrugscenter

10 juni 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

En af årsagerne til at et misbrug er så frygteligt, er at det ikke kun går ud over selve misbrugeren, det går ofte også ud over misbrugerens familie herunder børn, som kan være præget af det hele deres liv hvis de ikke får hjælp. Det kan de på landet misbrugs- og behandlingscentre.

Enten i forbindelse med at deres forældre eller ægtefælde får hjælp til at komme ud af deres misbrug eller hvis de ellers har brug for hjælp. Det er en gratis hjælp der ydes til alle, der må have behov for hjælp.

Mange misbrugere kommer først ud af deres misbrug når deres familie eller arbejdsgiver sætter dem stolen for døren og siger “så er det nu”. Du kan læse mere her https://behandlingscenter-stien.dk.

Misbrugscenter

Omfattende behandling

Indtil for relativ få år siden troede man at det var nok at få afgifte en misbruger og så sende ham eller hende hjem med et glas metadon eller antabus, alt efter hvilken type misbrug der var tale om. Men erfaringerne viste at selv den voldsomme reaktion man fik ved at drikke, når man var på antabus ikke kunne afholde folk fra at prøve.

Det skyldes som man i dag er meget opmærksom på, at man ikke kiggede på de bagvedliggende årsager til misbruget og på hvordan man kunne hjælpe, når først behandlingen var overstået og dagligdagen begyndte. 

I dag er der mindst lige så stor fokus på at yde støtte efter endt behandling, som den reelle behandling. Mange vender nemlig tilbage til gamle vaner af kedsomhed, da de ikke ved hvordan de skal udfylde den tid de ellers har brugt på deres misbrug.

Derfor er man stadig tilknyttet behandlingscenteret, så man har mulighed for at få hjælp og støtte til at holde sig ædru eller “clean”. Det er også muligt at få hjælp til at søge job.

Flere Nyheder