Skal du udskifte dine gamle vinduer?

advertorial

Der er forskellige grunde til, at du måske overvejer at udskifte dine gamle vinduer. Måske tætner de ikke ordentligt, og kold luft siver ind eller måske er glasset så ridset, at det ser forfærdeligt ud udefra. Det kan også være, at du ønsker at gøre dit hjem mere energieffektivt ved at installere nye modeller, der blokerer solen bedre i sommermånederne og lukker varmen ind i vintermånederne – uanset hvilken grund det måtte være, er der mange fordele ved at investere i nyere modeller til dit hjem

 

 

Hvad er fordelene ved at udskifte dine gamle vinduer med nye modeller?

En af fordelene ved at udskifte dine vinduer er, at du kan spare penge på dine energiregninger. Dobbeltglas/termoglas er mere effektivt end enkeltglas, hvilket betyder, at du reducerer varmetabet i vintermånederne. Hvis du bor i et hjem med gamle enkeltrudevinduer, vil udskiftning af dem ikke kun se bedre ud, men det vil altså også være mere effektivt for dit budget.

Hvordan ved du, om det er tid til at udskifte dem

Når du skal vurdere om det er tid til at udskifte dine gamle vinduer, er der nogle ting, du kan kigge på. Det første er træværket omkring vinduerne. Er det i god stand og sidder tæt til glasset, så har vinduet formentlig mange år tilbage endnu. Er træværket derimod begyndt at rådne og/revne eller er glasset ridset, så er det måske tid til at skifte dine gamle vinduer ud med nogle nye.

Kan du skifte selv eller bør du få en professionel til det?

Du kan godt selv udskifte vinduet, hvis du har erfaring, men vi anbefaler, at du hyrer en professionel til jobbet. Den professionelle vil også kunne fjerne og bortskaffe glasset på sikker vis, hvis der er glasskår, der er knust. Hvis du vil gøre det selv, kan du rådføre dig med en professionel inden du går i gang – og her kan du også få hjælp til at vælge de rigtige vinduer. Du kan også f.eks. søge ‘vinduer i Odense’ og se dine muligheder.