Meditation kan mange af os have godt af for tiden!

Vi har så travlt. Vi skal løbe hurtigt. Der forventes så meget af os.

Tænk bare på et gennemsnitligt menneske, der skal tidligt op, gøre børnene klar til skole, så skal man på arbejde. Efter arbejde skal man gøre klar til ungernes gøremål, der skal købes ind, eller der skal i hvert fald laves mad.

Så er der måske hjælp med lektierne til ungerne, og bagefter er man så udkørt, at man ikke har tanke på at motionere sig eller lave noget alternativt – man vil bare gerne slappe af foran tossekassen eller lignende.

Og det er jo helt forståeligt, men selvom man føler, man slapper af i sofaen foran maskinen, så tjekker man telefonen, man skal liiige ordne en mail, og så tænker man jo aktivt imens på alting og ingenting.

Hvornår er der tid til at lave… intet?

Det glemmer vi, at sindet også har brug for, hvor vi kobler heeelt fra og ikke laver noget som helst ej heller tænker på noget.

Sådan en gammeldags ting har vi moderne mennesker glemt at udøve, nu hvor alt er koordineret, skemalagt og planlagt ned til mindste sekund.

Vi trænger til at være mennesker, mærke os selv og være til stede i nuet, og det kan man gøre på flere måder, men en helt simpel måde er at meditere.

Eller: mange af os har glemt, hvordan man gør den slags, selvom det ikke er en videnskab, men vi har glemt, hvordan vi mærker efter i os selv, fordi inaktivtet bliver sammenlignet med dovenskab, selvom alle mennesker har brug for at lade batterierne op.

Et forslag kunne være at tage et kursus i mindfulness i København eller bare deltage i nogle hold samme sted, så man lærer at kunne føle og mærke efter inde i sig selv, hvordan man kommer ind til kernen af den, man er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *