Hvad kan en bedemand hjælpe dig med?

advertorial

Når du mister en pårørende eller et familiemedlem, skal du henvende dig til en bedemand. Bedemænd kan hjælpe dig gennem processen på en tryg og professionel måde, så du kan få fred til at sørge. En bedemand kan håndtere mange af de praktiske ting, der kommer i forbindelse af en person dør. Det vil vi komme omkring i dette indlæg. 

Du kan finde bedemænd tæt på dig ved at bruge Google som et værktøj. Her kan du f.eks. skrive “bedemand i Rødovre” eller den by, som du nu bor i. Så kan du se, hvilke bedemænd der er tættest på dig. 

1. Valg af kiste eller urne

Der findes forskellige typer af kister og urner, i specielle prisklasser og materialer. Derfor kan du få rådgivning fra din bedemand, hvilken en du bør vælge. Det kommer naturligvis an på dit budget og om den afdøde havde en præference mellem kiste eller urne. Når I har fået valgt en kiste, så kan bedemanden også hjælpe dig med at få leveret kisten, så den afdøde kan blive placeret ned i den. 

2. Valg af blomster til begravelsen

Man vil gerne ære den afdøde med pæne blomster, så de kan placeres ved dennes grav, efter begravelsen er overstået. Derfor er det rart at finde en bedemand, der har forståelse for hvilke blomster eller buketter, som man kan købe. En bedemand kan også hjælpe dig med at få arrangeret alle de andre blomster, der måtte komme i forbindelse med begravelsen. Det kan være fra venner eller bekendte, der gerne vil vise sin respekt til dig og din familie. En bedemand er ofte i tæt dialog med den blomsterbutik, der har fået bestillingerne til den afdødes begravelse. 

3. Transport af den afdøde

En bedemand hjælper dig også med at få transporteret den afdøde til og fra kirken. Det kan være, at den afdøde skal bisættes og derfor skal køres hen til et krematorium efterfølgende. Du kan også selv køre med den afdøde, men det kræver særlige tilladelser og man skal overholde visse regler. Du kan med fordel forhøre dig med bedemanden, om du må køre med ham eller hende. Det er bedre, du får transporteret den afdøde i sikre omgivelser, så der ikke opstår ulykker på vej hen til begravelsen.