Frikadeller – nem og hurtig mad for børn og voksne

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Hvis du går og leder efter en nem og velsmagende ret, du selv kan lave, og som ikke koster spidsen af en jetjager i ingredienser og udstyr – så bør du gå efter frikadeller. Frikadeller er, basalt set, kødboller på dansk, på linje med de svenske Köttbullar, italienske Polpette, mellemøstlige Kofta og spanske Albondigas, blot for at tage et par eksempler fra den internationale madscene. De danske frikadeller udmærker sig ved at være utroligt enkle i deres opbygning, og særdeles nemme at fremstille.

Danske frikadeller – billigt og hurtigt

Frikadeller er billige at lave. Ingredienserne til farsen i grund opskriften – hakket kalv og flæsk, mel, æg, mælk, løg, smør, salt og peber – hører til de mest basale råvarer i det danske køkken, fås i alle supermarkeder, og ligger prismæssigt i den billige ende. Du skal ikke ud og anskaffe nye køkkenredskaber, da frikadeller kun kræver en god pande og et ganske standard komfur foruden røreskål samt skeer og knive.

Du kan med fordel stege et stort batch frikadeller på én gang. De lækre og velsmagende kødboller kan sagtens holde sig på frost, og vil smage som nylavede, når de er tøet op og opvarmet. En proces, som sagtens kan foregå i såvel en mikrobølgeovn som i en almindelig ovn. Dette betyder, at du med et minimum af anstrengelse og planlægning kan tilberede hovedbestandelen i en hel uges aftensmåltider og madpakker på en søndag eftermiddag.

Børn kan lave frikadeller

Og hvis dine børn er store nok, kan du med fordel inddrage dem i madlavningen. Dine unger vil elske at deltage i fremstilling af måltidet, og med stor sandsynlighed sætte meget mere pris på aftensmaden, når de selv har været med til at forme og stege de lækre kødboller. Hvis du har fået lyst til at lave frikadeller, kan du finde basis opskriften på dk-kogebogen.dk