Få hjælp som pårørende til misbruger hos et misbrugscenter

Er du i forhold med en person som er røget ud i et misbrug af receptpligtig medicin? Så bør du faktisk handle med det samme. For alle typer af afhængigheds relateret misbrug gælder nemlig at de meget sjældent går væk af sig selv. Og har misbruget stået på over en længere periode vil det med overvejende sandsynlighed kræve professionel behandling hvis din kæreste eller ægtefælles skal tilbage på ret kurs.

Hvordan opstår afhængighed af læge ordineret medicin?

Måske synes du at det lyder underligt at man skulle kunne blive afhængig af medicin som er ordineret af lægen. Det burde jo være sikkert og trygt at tage den medicin som man skal bruge for at lindre smerter efter eksempelvis et traume eller en operation. Men desværre er visse typer medicin stærkt vanedannede. Ikke så meget på grund af deres primære formål, som for eksempel kan være at dulme smerter, men i kraft af de bivirkninger de ofte besidder.

Et eksempel på en form for smertestillende medicin som er ansvarlig for mange af de kendte tilfælde af afhængighed af receptpligtig medicin er medicin af opioid typen. Her finder vi navne som Fentanyl, Oxycontin og Tramadol – medicin som er fremstillet til at erstatte de stærke opiater som for eksempel morfin.

Det har siden vist sig at opioider er mindst lige så afhængigheds skabende som diverse morfin præparater. Dette skyldes at de har samme muskel afslappende og euforiske effekt – en virkning man også finder i eksempelvis heroin. Og det er her afhængigheden opstår.

Hjælp din misbrugsramte pårørende til afvænning

Samtidig er det forbundet med lige så stærke abstinenser at lægge opioiderne på hylden som det er for en narkoman at kvitte heroinen ”cold turkey”. Derfor er det vigtigt at din kæreste eller ægtefælles tjekker ind på et misbrugscenter med henblik på afgiftning og afvænning i trygge forhold. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *