Få hjælp fra en headhunter, når vigtige stillinger skal besættes

Når din virksomhed er i vækst, er det vigtigt, at du får de rette medarbejdere ind på nøglepositionerne. Det er disse medarbejdere, som skal sørge for, at din virksomhed navigerer trygt og sikkert uden om de værste faldgruber, mens I vækster. Og de samme medarbejdere skal kunne indgå i firmaet nærmest fra dag et efter grundig onboarding. Derfor er det vigtigt, at du nøje overvejer, hvorledes rekruttering af disse medarbejdere skal foregå. Og du kan med fordel overveje, om du bør benytte dig af headhunting, når du skal fange de allerbedste hoveder ind.

Hvad er headhunting?

Headhunting er, kort fortalt, målrettet rekruttering med fokus på meget specifikke kompetencer. I modsætning til traditionel rekruttering, som foregår ved hjælp af stillingsopslag, har headhunteren en mere direkte tilgang. En headhunter vil typisk benytte sit brede netværk og dybe branchekendskab til at udvælge de allerbedste kandidater til stillingen. Og de nbehøver ikke nødvendigvis være ledige. Ved headhunting kan det sagtens forekomme, at headhunteren vil kontakte en person som allerede sidder i en god og vellønnet stilling, med henblik på at hente denne kompetence hjem til dit firma. Og derfor kræver headhunting ganske særlige personlige egenskaber – for eksempel konduite, situationsfornemmelse, og diplomati.

Hvordan fungerer headhunting?

De fleste rekrutteringsfirmaer, som benytter sig af headhuntere, har headhuntere tilknyttet med meget specifik branchekendskab. Dette er nødvendigt for at kunne finde de rette kandidater til eksempelvis IT-branchen, mediebranchen, specialiserede områder inden for biotek eller ingeniørvirksomhed eller lignende specialeområder. Hvis du vælger at alliere dig med en professionel headhunter, vil vedkommende typisk starte med at danne sg et billede af din virksomhed og dennes behov. Først når forarbejdet er gjort, vil headhunteren gå på jagt efter din nye direktør, chefudvikler eller topsælger.

Hvis du ønsker at vide mere om, hvorledes professionel headhunting foregår, kan du kigge forbi dedikation.dk – her finder du masser af information om headhunting og rekruttering.