Du har pligt til at bekæmpe rotter

Danmark er fuld af forskellige skadedyr, nogle kan man selv bekæmpe og andre skal man have hjælp til. Og så er der rotten. Her har du pligt til at kontakte kommunen, hvis du har mistanke om at du har rotter på din grund. Dette skyldes at rotter spreder sygdom fra andre dyr til mennesker og dermed har det stor betydning for vores almene sundhedstilstand.

Er du i tvivl, så slå den sorte død op på internettet. Den sorte død, pesten, dræbte omkring 25% af alle mennesker i Europa i middelalderen. Ingen viste, at det var rotterne der spredte pesten videre fra menneske til menneske, da de levede op og ned af hinanden. Du kan blandt andet også søge på rottebekæmpelse i Brønshøj, hvis du bor i det område. 

Husk at undersøge og sikre dine kloakker

Et sandt paradis for et rottepar er din kloak og det er vigtigt at huske på, at et rottepar på kort tid kan blive til flere hundrede rotter. Derfor er det vigtigt at holde øje med din del af kloakken og er du i tvivl at kontakte en autoriseret kloakmester og få ham til at undersøge din kloak. Hvis der begynder at lugte af kloak kan det være et tegn på at der er et hul, hvilke er en direkte invitation til rotter. 

En kloakmester kan ikke udrydde rotterne, det skal der en rottebekæmper til, som kommunen gratis sender ud. Men en kloakmester kan lukke evt. huller og han kan sætte et filter på den del af kloakken, der går op til din bolig. Et filter sikre at du ikke får uvelkommen besøg inde i din bolig af en rotte. Et besøg af en rotte indenfor, kan betyde at du skal smide din mad ud og hvis du er rigtig uheldig, kan den have bidt dine ledninger over.