Arvinger skal bo i Danmark for, at man kan vælge privat skifte

Et privat skifte vil sige, at arvingerne selv har mulighed for at vælge, hvem der skal være bobestyrer. Det vil sige, hvem der skal hjælpe dem med at fordele værdierne i boet. Det kan være rart at have mulighed for at vælge en advokat, man kender og stoler på. Det er en meget sårbar situation, man er i, og derfor kan det være ubehageligt at skulle blande fremmede ind i den. 

En forudsætning for at kunne vælge privat skifte er dog, at mindst en af arvingerne bor i Danmark. Når man skal gøre et dødsbo op, skal man nemlig efterfølgende betale en boafgift. Hvis man ikke bor i Danmark, er der ikke mulighed for at inddrive den, hvis man ikke betaler. 

Hvis du er interesseret i et privat skifte, selvom du bor i udlandet, kan det være en god ide at læse mere på siden privatskifte.info. Siden er lavet af advokatfirmaet Hviid Advokater, der har stor erfaring med at hjælpe personer i udlandet med at arrangere et privat skifte i Danmark, hvor en advokat fra Hviid Advokater er bobestyrer. De har lavet hjemmesiden som en generel guide, men du kan selvfølgelig også læse mere om deres fremgangsmetoder, hvis du overvejer at vælge dem som advokat. 

Hvis I gerne vil have privat skifte, når alle arvingerne bor i udlandet, skal I kunne stille sikkerhed for, at I kan betale boafgiften. Det er egentlig det vigtigste i forhold til at opnå privat skifte. 

Privat skifte skal ses i modsætning til, at Skifteretten udpeger en bobestyrer for jer. I har mulighed for at sige nej til en bobestyrer, som Skifteretten udpeger, men det skal være en af de advokater, som er godkendt af Skifteretten, som I ender med at vælge. 

Når alle arvinger bor i udlandet, ville det nemmeste for jer måske være at vælge en lokal advokat, der kan hjælpe jer. Det ville gøre det nemmere for jer at mødes med advokaten. Det er dog ikke muligt, da en advokat i udlandet ikke ville have styr på de danske arveregler. Og det kræver det for at kunne gøre et bo op. 

Hos Hviid Advokater har de mange telefonmøder med deres klienter og skriver ofte bare sammen på mail. Når alle arvinger bor i udlandet, ville det derfor være nemt for jer at vælge Hviid Advokater, da I ikke behøver at komme til Danmark for at gå til møder med advokaten. Det er selvfølgelig rart at tage et møde med sin advokat til at starte med for at finde ud af, om det er en person, I har tillid til.